Sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.19 (52 betyg)

En vegetarisk gryta med sötpotatis, zucchini, lök och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g tärnad sötpotatis
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 dl vatten
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 0.5 tsk salt
  • Aioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja i. Stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar på medelvärme under omrörning.
  2. Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt sjuda 25 min under lock.
  3. Tillsätt kikärtor och zucchini och låt sjuda 5–8 min. Smaka ev av med mer salt.

Aioli

  1. Vispa ihop äggulor, senap och vitvinsvinäger. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning tills en tjock konsistens.
  2. Rör ner vitlök och smaka av med salt. Servera grytan med en klick aioli och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-01-21

Tillagningstid 25 min? Hacka+steka ca 10 min, hälla i och sjuda 25 min och sedan 5-8 min till. Men jättegod gryta, även om middagen blev lite sen!

Linnea

2017-10-02

Riktigt god och uppskattad av alla! Enkel och snabbt att laga. Kommer definitivt göra igen. För oss räckte det precis till 4 personer men då med baguette till och sedan efterrätt. Kan vara något att tänka på om man är ett hungrigt sällskap.

Eva

2016-10-06

Väldigt god, och lätt att variera. Jag bytte ut aiolin mot chèvrecreme till och det var också väldigt gott.

Lotta Olsson

2016-01-07

Fantastiskt god gryta som går att spara och är lika god dagen därpå.

Rebecca

2015-09-25

Skippa senapen i aiolin om du inte gillar senap - det blir väldigt skarpt och tar över. Annars - jättegod och mustig gryta!

Anna

2014-03-18

Underbart god! Kan varmt rekommenderas.

Ewa

2014-02-09

Suveränt gott. Minskade cayennepeppar till ett halvt krm.

Pia

2014-02-02

Mycket gott tog keso till istället för aioli. Rekommenderas.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Linsgulasch med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 350 g tärnad sötpotatis
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 dl vatten
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 0.5 tsk salt
  • Aioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.19 (52 betyg)

En vegetarisk gryta med sötpotatis, zucchini, lök och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja i. Stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar på medelvärme under omrörning.
  2. Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt sjuda 25 min under lock.
  3. Tillsätt kikärtor och zucchini och låt sjuda 5–8 min. Smaka ev av med mer salt.

Aioli

  1. Vispa ihop äggulor, senap och vitvinsvinäger. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning tills en tjock konsistens.
  2. Rör ner vitlök och smaka av med salt. Servera grytan med en klick aioli och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-01-21

Tillagningstid 25 min? Hacka+steka ca 10 min, hälla i och sjuda 25 min och sedan 5-8 min till. Men jättegod gryta, även om middagen blev lite sen!

Linnea

2017-10-02

Riktigt god och uppskattad av alla! Enkel och snabbt att laga. Kommer definitivt göra igen. För oss räckte det precis till 4 personer men då med baguette till och sedan efterrätt. Kan vara något att tänka på om man är ett hungrigt sällskap.

Eva

2016-10-06

Väldigt god, och lätt att variera. Jag bytte ut aiolin mot chèvrecreme till och det var också väldigt gott.

Lotta Olsson

2016-01-07

Fantastiskt god gryta som går att spara och är lika god dagen därpå.

Rebecca

2015-09-25

Skippa senapen i aiolin om du inte gillar senap - det blir väldigt skarpt och tar över. Annars - jättegod och mustig gryta!

Anna

2014-03-18

Underbart god! Kan varmt rekommenderas.

Ewa

2014-02-09

Suveränt gott. Minskade cayennepeppar till ett halvt krm.

Pia

2014-02-02

Mycket gott tog keso till istället för aioli. Rekommenderas.

Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Linsgulasch med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)