Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg (1-5):
3.16 (19 betyg)

Sötpotatissallad toppad med fetaost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 st sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl plockade myntablad
  • 0.5 citron
  • Aromsmör:
  • 50 g smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g rostbiff

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja och salta.

Aromsmör

  1. Vispa ihop smör, citronskal, vitlök och oregano med en gaffel till ett fluffigt aromsmör, smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla ca 20 min på indirekt glöd, gärna under lock, tills potatisen är mjuk. Lägg de grillade skivorna på ett fat och strö över smulad fetaost, chili och mynta.
  3. Grilla en citronhalva ca 4 min. Pressa lite saft över potatisen vid servering.

Till servering

  1. Servera med köttet. Servera med köttet toppad med en klick aromsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Unenge

2014-06-01

Jättegott ! Ingen justering, tänk bara på att det går åt mer sötpotatis än man tror!

bg

2013-12-06

sötpotatis

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 st sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl plockade myntablad
  • 0.5 citron
  • Aromsmör:
  • 50 g smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g rostbiff

Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg (1-5):
3.16 (19 betyg)

Sötpotatissallad toppad med fetaost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja och salta.

Aromsmör

  1. Vispa ihop smör, citronskal, vitlök och oregano med en gaffel till ett fluffigt aromsmör, smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla ca 20 min på indirekt glöd, gärna under lock, tills potatisen är mjuk. Lägg de grillade skivorna på ett fat och strö över smulad fetaost, chili och mynta.
  3. Grilla en citronhalva ca 4 min. Pressa lite saft över potatisen vid servering.

Till servering

  1. Servera med köttet. Servera med köttet toppad med en klick aromsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Unenge

2014-06-01

Jättegott ! Ingen justering, tänk bara på att det går åt mer sötpotatis än man tror!

bg

2013-12-06

sötpotatis

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies