För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sotade lökar med örtsmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lökar får en helt ny smak när de helgrillas; söta och härligt mjuka. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 små lökar, gula eller röda
  • Örtsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl hackade örter, t ex libbsticka, dill, gräslök, persilja
  • 1 liten citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Mosa smöret och blanda med örter, citron, salt och peppar. Rulla in smöret i ett smörpapper och låt stå i kylen tills det är hårt.
  2. Grilla lökarna runt om tills de är sotigt svarta på utsidan och känns helt mjuka i mitten, ca 40 min. (Känn med en provsticka.)
  3. Servera nygrillade med smöret, som tillbehör till din grillmiddag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(5)

Focaccia med rosmarin

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Örtbaguetter

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 8 små lökar, gula eller röda
  • Örtsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl hackade örter, t ex libbsticka, dill, gräslök, persilja
  • 1 liten citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 krm svartpeppar

Sotade lökar med örtsmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lökar får en helt ny smak när de helgrillas; söta och härligt mjuka. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa smöret och blanda med örter, citron, salt och peppar. Rulla in smöret i ett smörpapper och låt stå i kylen tills det är hårt.
  2. Grilla lökarna runt om tills de är sotigt svarta på utsidan och känns helt mjuka i mitten, ca 40 min. (Känn med en provsticka.)
  3. Servera nygrillade med smöret, som tillbehör till din grillmiddag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(5)

Focaccia med rosmarin

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Örtbaguetter

(1)