Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härlig vårsallad med färsk tonfisk, vattenmelon, fänkål, rädisor och mynta toppad med en limedressing och sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk tonfisk
  • olivolja
  • salt
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • Melonsallad
  • 0.5 tärnad vattenmelon
  • 0.5 tärnad nätmelon
  • 0.5 fänkål, tunt hyvlad
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl gari, avrunnen
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Skär tonfisken i två skivor och pensla med olja. Salta och stek eller grilla fisken hastigt på båda sidor. Tonfisken ska ha kvar en rå kärna. Skär upp i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till salladen. Blanda dressingen och vänd varsamt runt med salladen. Lägg upp tonfisken på melonsalladen. Rör ner garin i majonnäsen och servera till.

Tips

Gari är den inlagda ingefäran man brukar äta till sushi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gubbröra med lax

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsnittar med forellrom

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Minipizza med sardeller

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggcocotte

Betyg
Betyg
(59)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g färsk tonfisk
  • olivolja
  • salt
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • Melonsallad
  • 0.5 tärnad vattenmelon
  • 0.5 tärnad nätmelon
  • 0.5 fänkål, tunt hyvlad
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl gari, avrunnen
  • 1 dl majonnäs

Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härlig vårsallad med färsk tonfisk, vattenmelon, fänkål, rädisor och mynta toppad med en limedressing och sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tonfisken i två skivor och pensla med olja. Salta och stek eller grilla fisken hastigt på båda sidor. Tonfisken ska ha kvar en rå kärna. Skär upp i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till salladen. Blanda dressingen och vänd varsamt runt med salladen. Lägg upp tonfisken på melonsalladen. Rör ner garin i majonnäsen och servera till.

Tips

Gari är den inlagda ingefäran man brukar äta till sushi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gubbröra med lax

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsnittar med forellrom

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Minipizza med sardeller

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggcocotte

Betyg
Betyg
(59)