För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig vårsallad med färsk tonfisk, vattenmelon, fänkål, rädisor och mynta toppad med en limedressing och sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk tonfisk
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • Melonsallad
  • 0.5 tärnad vattenmelon
  • 0.5 tärnad nätmelon
  • 0.5 fänkål, tunt hyvlad
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl gari, avrunnen
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Skär tonfisken i två skivor och pensla med olja. Salta och stek eller grilla fisken hastigt på båda sidor. Tonfisken ska ha kvar en rå kärna. Skär upp i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till salladen. Blanda dressingen och vänd varsamt runt med salladen. Lägg upp tonfisken på melonsalladen. Rör ner garin i majonnäsen och servera till.

Tips

Gari är den inlagda ingefäran man brukar äta till sushi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Krämig citrongrässill

(1)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(8)

Limeströmming

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g färsk tonfisk
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • Melonsallad
  • 0.5 tärnad vattenmelon
  • 0.5 tärnad nätmelon
  • 0.5 fänkål, tunt hyvlad
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl gari, avrunnen
  • 1 dl majonnäs

Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig vårsallad med färsk tonfisk, vattenmelon, fänkål, rädisor och mynta toppad med en limedressing och sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tonfisken i två skivor och pensla med olja. Salta och stek eller grilla fisken hastigt på båda sidor. Tonfisken ska ha kvar en rå kärna. Skär upp i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till salladen. Blanda dressingen och vänd varsamt runt med salladen. Lägg upp tonfisken på melonsalladen. Rör ner garin i majonnäsen och servera till.

Tips

Gari är den inlagda ingefäran man brukar äta till sushi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Krämig citrongrässill

(1)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(8)

Limeströmming

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(1)