Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 1 gulbeta
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 stor avokado
  • 30 g salladsmix (små blad)
  • 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
  2. Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
  3. Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Danielles ansjovisrulle

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromskanapé

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rotselleriplättar med löjrom

Betyg
Betyg
(11)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 1 gulbeta
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 stor avokado
  • 30 g salladsmix (små blad)
  • 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • rostade sesamfrön

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
  2. Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
  3. Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Danielles ansjovisrulle

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromskanapé

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rotselleriplättar med löjrom

Betyg
Betyg
(11)