Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 1 gulbeta
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 stor avokado
  • 30 g salladsmix (små blad)
  • 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
  2. Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
  3. Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Nötknyten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 1 gulbeta
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 stor avokado
  • 30 g salladsmix (små blad)
  • 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • rostade sesamfrön

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
  2. Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
  3. Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Nötknyten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies