För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Asiatisk nudelsoppa med en nordisk variant av tofu, havrebit. Soppans buljong är smaksatt med ingefära, stjärnanis och kanel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g äggnudlar
  • 160 g havrebit
  • g morotsspaghetti, Hackat och klart eller morotsjulienne, Hackat & Klart
  • 2 salladslökar
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl rostad lök
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander eller gräslök
  • Buljong:
  • 12 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, i tunna strimlor
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till buljongen och sjud ca 10 min.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär havrebiten i tärningar.
  3. Lägg nudlar, havrebit, morot, salladslök och böngroddar i 4 skålar. Slå på buljongen och toppa med rostad lök, chili och koriander.

Tips

Havrebit påminner om tofu, fast gjord av havre istället för sojabönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wraps med quorn och curryröra

(22)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Godaste köttbullarna

(0)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Pasta med kräftstjärtar

(84)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 125 g äggnudlar
  • 160 g havrebit
  • g morotsspaghetti, Hackat och klart eller morotsjulienne, Hackat & Klart
  • 2 salladslökar
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl rostad lök
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander eller gräslök
  • Buljong:
  • 12 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, i tunna strimlor
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Asiatisk nudelsoppa med en nordisk variant av tofu, havrebit. Soppans buljong är smaksatt med ingefära, stjärnanis och kanel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till buljongen och sjud ca 10 min.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär havrebiten i tärningar.
  3. Lägg nudlar, havrebit, morot, salladslök och böngroddar i 4 skålar. Slå på buljongen och toppa med rostad lök, chili och koriander.

Tips

Havrebit påminner om tofu, fast gjord av havre istället för sojabönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wraps med quorn och curryröra

(22)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Godaste köttbullarna

(0)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Pasta med kräftstjärtar

(84)