Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Vacker och matig fruktsallad med chèvre, nötter och honung. Servera på fest och buffé eller som sommarlunch i det gröna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 liter delade jordgubbar
  • 0.5 galiamelon eller honungsmelon, delad i kuber
  • 100 g plocksallad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g getost, delad i bitar
  • 0.75 dl grovt hackad mynta
  • 50 g cashewnötter
  • Till servering:
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål. Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och eventuellt ringlad honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grön sparris med parmesan och kapris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 liter delade jordgubbar
  • 0.5 galiamelon eller honungsmelon, delad i kuber
  • 100 g plocksallad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g getost, delad i bitar
  • 0.75 dl grovt hackad mynta
  • 50 g cashewnötter
  • Till servering:
  • 1 msk flytande honung

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Vacker och matig fruktsallad med chèvre, nötter och honung. Servera på fest och buffé eller som sommarlunch i det gröna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål. Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och eventuellt ringlad honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grön sparris med parmesan och kapris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)