Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg (1-5):
2.8 (25 betyg)

Vacker och matig fruktsallad med chèvre, nötter och honung. Servera på fest och buffé eller som sommarlunch i det gröna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 liter delade jordgubbar
  • 0.5 galiamelon eller honungsmelon, delad i kuber
  • 100 g plocksallad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g getost, delad i bitar
  • 0.75 dl grovt hackad mynta
  • 50 g cashewnötter
  • Till servering:
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål. Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och eventuellt ringlad honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

(0)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Sallad med halloumisticks och granatäpple

(0)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 liter delade jordgubbar
  • 0.5 galiamelon eller honungsmelon, delad i kuber
  • 100 g plocksallad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g getost, delad i bitar
  • 0.75 dl grovt hackad mynta
  • 50 g cashewnötter
  • Till servering:
  • 1 msk flytande honung

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg (1-5):
2.8 (25 betyg)

Vacker och matig fruktsallad med chèvre, nötter och honung. Servera på fest och buffé eller som sommarlunch i det gröna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål. Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och eventuellt ringlad honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

(0)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Sallad med halloumisticks och granatäpple

(0)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies