Sommarsallad med grillad kyckling

Sommarsallad med grillad kyckling

3.8 (5 betyg)

Kycklinglårfilé blir saftigare än vanlig filé – lätt att lyckas med.

  • Ingredienser 14

Tillagningstid: 30 minuter tid att marinera

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 klyftade nektariner
  • 350 g salladsmix, 2 påsar
  • 2 strimlade knipplökar eller salladslökar
  • flingsalt
Wasabivinägrett:
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 msk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk wasabipasta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda limesaft, soja, sesamolja, vitlök, socker och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden. Låt stå i kylskåp i minst 1 tim (gärna över natten).

  2. 2

    Grilla kycklingen på direkt glöd ca 3 min per sida. Den ska ha en innertemperatur på 68°.

  3. 3

    Grilla nektarinerna tills de fått fin grillyta.

Wasabivinägrett

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  2. 2

    Blanda salladsmix och lök på ett serveringsfat. Lägg på nektariner och kyckling. Ringla över vinägretten och strö över flingsalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar