Sommarsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 10 timmar 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • Koklag:
  • 1 liter hönsbuljong, av tärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • nymald svartpeppar
  • Couscous:
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl couscous
  • 0.5 röd chili
  • 0.5 grön chili
  • 1 msk söt chilisås, efter smak
  • Sallad:
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 liten galiamelon
  • 1 rött äpple
  • 2 tomater
  • 8 stora champinjoner
  • 1 msk smör
  • 125 g blandad sallad, gärna italiensk
  • 0.5 snett skivad liten gurka
  • 0.5 skivad röd lök i ringar
  • Caesardressing:
  • 2.5 msk kapris
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 1.5 dl olivolja
  • peppar
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 dl riven parmesan
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Låt kallna och lägg ner kycklingfiléerna. Täck och ställ kallt minst 10 timmar. Koka upp buljong, citronsaft och peppar. Ta upp kycklingfiléerna ur rimlagen. Lägg ner filéerna i buljongen och sjud kycklingfiléerna ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 65º. Låt kycklingfilérna kallna i buljongen och förvara kycklingfiléerna däri i kylen.

Couscous

  1. Koka upp vattnet. Blanda ner couscous, finhackad spansk peppar och sweet chili. Täck och låt svälla minst 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Caesardressingen

  1. Lägg kaprisen i mixer eller i skål för stavmixer. Knäck och häll i ägget. Lägg också i skalad vitlöksklyfta, lime eller citronsaft, ansjovisfiléer, senap och worcestershiresås. Mixa tills allt är väl blandat. Häll i oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med nymald peppar och salt om det behövs.

Sallad

  1. Skär bort den nedre delen på sparrisstjälkarna. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten och koka 3-5 minuter. Ta upp och spola sparrisen kall. Skala melonen med en vass kniv genom att skära av ändarna och därefter skära längs skalet. Halvera och kärna ur och skär i tunna klyftor. Halvera och skiva äpplet tunt fram till kärnhuset. Klyfta tomaterna. Stek champinjonerna gyllenbruna i smöret på medelstark värme.

Servering

Bottna tallrikarna eller fatet med couscous. Ställ frukt- och grönsaksskivor i couscousen. Ta upp kycklingfiléerna, torka av och skär dem i skivor. Lägg dem överst på salladen. Garnera med rödlöken. Avsluta med att ringla dressingen över samt strö över parmesan.

Tips

Alla möjliga smaker samsas i den här salladen, vissa vinvänliga och andra inte alls så bra till vin. Äpple, tomat och sparris är alla lite svåra att kombinera med vin, men å andra sidan har vi champinjoner, ost och vitlök som är riktiga vinvänner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
31 st
  • Ingredienser (31)
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • Koklag:
  • 1 liter hönsbuljong, av tärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • nymald svartpeppar
  • Couscous:
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl couscous
  • 0.5 röd chili
  • 0.5 grön chili
  • 1 msk söt chilisås, efter smak
  • Sallad:
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 liten galiamelon
  • 1 rött äpple
  • 2 tomater
  • 8 stora champinjoner
  • 1 msk smör
  • 125 g blandad sallad, gärna italiensk
  • 0.5 snett skivad liten gurka
  • 0.5 skivad röd lök i ringar
  • Caesardressing:
  • 2.5 msk kapris
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 1.5 dl olivolja
  • peppar
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 dl riven parmesan
  • salt

Sommarsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 10 timmar 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Låt kallna och lägg ner kycklingfiléerna. Täck och ställ kallt minst 10 timmar. Koka upp buljong, citronsaft och peppar. Ta upp kycklingfiléerna ur rimlagen. Lägg ner filéerna i buljongen och sjud kycklingfiléerna ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 65º. Låt kycklingfilérna kallna i buljongen och förvara kycklingfiléerna däri i kylen.

Couscous

  1. Koka upp vattnet. Blanda ner couscous, finhackad spansk peppar och sweet chili. Täck och låt svälla minst 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Caesardressingen

  1. Lägg kaprisen i mixer eller i skål för stavmixer. Knäck och häll i ägget. Lägg också i skalad vitlöksklyfta, lime eller citronsaft, ansjovisfiléer, senap och worcestershiresås. Mixa tills allt är väl blandat. Häll i oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med nymald peppar och salt om det behövs.

Sallad

  1. Skär bort den nedre delen på sparrisstjälkarna. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten och koka 3-5 minuter. Ta upp och spola sparrisen kall. Skala melonen med en vass kniv genom att skära av ändarna och därefter skära längs skalet. Halvera och kärna ur och skär i tunna klyftor. Halvera och skiva äpplet tunt fram till kärnhuset. Klyfta tomaterna. Stek champinjonerna gyllenbruna i smöret på medelstark värme.

Servering

Bottna tallrikarna eller fatet med couscous. Ställ frukt- och grönsaksskivor i couscousen. Ta upp kycklingfiléerna, torka av och skär dem i skivor. Lägg dem överst på salladen. Garnera med rödlöken. Avsluta med att ringla dressingen över samt strö över parmesan.

Tips

Alla möjliga smaker samsas i den här salladen, vissa vinvänliga och andra inte alls så bra till vin. Äpple, tomat och sparris är alla lite svåra att kombinera med vin, men å andra sidan har vi champinjoner, ost och vitlök som är riktiga vinvänner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)