Solrossnitt med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Goda små snittar med Västerbottensost och solroskärnor. Enkelt och festligt tilltugg att välkomna gästerna med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g Västerbottensost
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Nyp ihop med smör och vatten för hand eller i matberedare till en deg.

Pajdeg

  1. Kavla ut pajdegen på ett bakplåtspapper så att degen täcker hela arket.

Fyllning

  1. Strö över ost och solroskärnor, kavla ytterligare så att det trycks ner i degen.
  2. Dra över pappret till en plåt och grädda mitt i ugnen 10–15 min, tills osten och fröna fått fin färg.
  3. Skär rutor, ca 5 x 5 cm, innan kakan svalnat och stelnat till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Focaccia med sötpotatis och chèvre

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvresnittar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g Västerbottensost
  • 1 dl solroskärnor

Solrossnitt med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Goda små snittar med Västerbottensost och solroskärnor. Enkelt och festligt tilltugg att välkomna gästerna med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Nyp ihop med smör och vatten för hand eller i matberedare till en deg.

Pajdeg

  1. Kavla ut pajdegen på ett bakplåtspapper så att degen täcker hela arket.

Fyllning

  1. Strö över ost och solroskärnor, kavla ytterligare så att det trycks ner i degen.
  2. Dra över pappret till en plåt och grädda mitt i ugnen 10–15 min, tills osten och fröna fått fin färg.
  3. Skär rutor, ca 5 x 5 cm, innan kakan svalnat och stelnat till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Focaccia med sötpotatis och chèvre

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvresnittar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)