Solroskyckling

Betyg (1-5):
3.23 (61 betyg)

Kycklingfiléerna har här fått en god panering med ost och solroskärnor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 8-12 bitar. Blanda 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  2. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme, 3-4 minuter på varje sida tills paneringen blivit gyllenbrun.
  3. Servera gärna med sallad och pasta, ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Medlem i Coop

2015-09-21

Doppa i uppvispat ägg, gärna en extra gula. Använd inte mjöl, ta Pofiber ist, Sparsamt. Använd inte solrosfrön, ta skalade sesamfrön ist. Hoppa över osten. Bryn gyllengula och låt eftersteka under lock på låg-/medelvärme. Stek gärna i kokosolja/kokosfett.

Phia

2015-02-19

Stod att alla barn skulle gilla den här! Bra, då ska jag testa på mitt extremt kräsna barn, tänkte jag. Hon smakade inte ens, och två av de andra barnen, som inte är kräsna, var inte överförtjusta direkt. Den ena ville inte ha solrosfröna, och det var inte så lätt att pilla ur dem. Så tyvärr för oss vuxna blir det nog ingen repris av denna rätt.

bo magnusson

2013-10-29

Jag tycker rätten blev syynnerligen torr då jag serverade den med ris. Varför ingen god sås till?

Reine Skatt

2013-10-29

Blanda in lite cayennepeppar i solrosblandningen för mer "sting".

Liknande recept

Fajitapaj - Coop

(9)

Chili- och fänkålspanerad kyckling - Coop

(17)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja

Solroskyckling

Betyg (1-5):
3.23 (61 betyg)

Kycklingfiléerna har här fått en god panering med ost och solroskärnor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 8-12 bitar. Blanda 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  2. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme, 3-4 minuter på varje sida tills paneringen blivit gyllenbrun.
  3. Servera gärna med sallad och pasta, ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Medlem i Coop

2015-09-21

Doppa i uppvispat ägg, gärna en extra gula. Använd inte mjöl, ta Pofiber ist, Sparsamt. Använd inte solrosfrön, ta skalade sesamfrön ist. Hoppa över osten. Bryn gyllengula och låt eftersteka under lock på låg-/medelvärme. Stek gärna i kokosolja/kokosfett.

Phia

2015-02-19

Stod att alla barn skulle gilla den här! Bra, då ska jag testa på mitt extremt kräsna barn, tänkte jag. Hon smakade inte ens, och två av de andra barnen, som inte är kräsna, var inte överförtjusta direkt. Den ena ville inte ha solrosfröna, och det var inte så lätt att pilla ur dem. Så tyvärr för oss vuxna blir det nog ingen repris av denna rätt.

bo magnusson

2013-10-29

Jag tycker rätten blev syynnerligen torr då jag serverade den med ris. Varför ingen god sås till?

Reine Skatt

2013-10-29

Blanda in lite cayennepeppar i solrosblandningen för mer "sting".

Liknande recept

Fajitapaj - Coop

(9)

Chili- och fänkålspanerad kyckling - Coop

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies