För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sockerkaka utan ägg och mjölk

Betyg (1-5):
3.02 (121 betyg)

En variant av den klassiska sockerkakan. Vegansk, saftig och enkel att baka utan ägg och mjölk. Kanske blir det här en ny favorit på fikabordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten eller havremjölk
  • Till formen:
  • mjölkfritt margarin
  • mjölkfritt ströbröd

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och häll i vattnet eller havremjölken. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord , bröad form.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.

Tål inte allt?

  1. Utan mjölk: Använd möjlkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd till bakformen. Utan ägg: Använd äggfritt ströbröd till bakformen. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd till bakformen och ta vatten. Receptet är laktoslågt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gerd

2014-11-29

bra

Sophie sainabou

2014-02-27

Hej de är bete roligt

Liknande recept

Lingon- och marängpaj

(4)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Citronmarmelad

(15)

Kolapaj med salta jordnötter

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten eller havremjölk
  • Till formen:
  • mjölkfritt margarin
  • mjölkfritt ströbröd

Sockerkaka utan ägg och mjölk

Betyg (1-5):
3.02 (121 betyg)

En variant av den klassiska sockerkakan. Vegansk, saftig och enkel att baka utan ägg och mjölk. Kanske blir det här en ny favorit på fikabordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och häll i vattnet eller havremjölken. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord , bröad form.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.

Tål inte allt?

  1. Utan mjölk: Använd möjlkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd till bakformen. Utan ägg: Använd äggfritt ströbröd till bakformen. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd till bakformen och ta vatten. Receptet är laktoslågt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gerd

2014-11-29

bra

Sophie sainabou

2014-02-27

Hej de är bete roligt

Liknande recept

Lingon- och marängpaj

(4)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Citronmarmelad

(15)

Kolapaj med salta jordnötter

(6)