Sockerkaka med mango och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Saftig och mjuk kaka med en lite exotisk smak. Fin att bjussa på till fikat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 mango
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till formen:
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Tips

Om det inte är säsong för mango kan du använda dig av tinad mango från frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sirpa

2021-02-23

Jättegod kaka

A

2015-06-29

GOD

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 mango
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till formen:
  • 25 g smör

Sockerkaka med mango och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Saftig och mjuk kaka med en lite exotisk smak. Fin att bjussa på till fikat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Tips

Om det inte är säsong för mango kan du använda dig av tinad mango från frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sirpa

2021-02-23

Jättegod kaka

A

2015-06-29

GOD

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)