Sockerkaka med mango och kokos
Sockerkaka med mango och kokos
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Sockerkaka med mango och kokos

2.88 (25 betyg)

Saftig och mjuk kaka med en lite exotisk smak. Fin att bjussa på till fikat.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 portioner
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 mango
  • 0.5 dl kokosflingor
Till formen:
  • 25 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

  2. 2

    Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.

  3. 3

    Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om det inte är säsong för mango kan du använda dig av tinad mango från frysen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • A

    GOD