För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Säsongens godaste äppelkaka, med frasig maräng och smak av kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Topping
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk mortlad kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Separera gulor och vitor. Rör ner 1 gula i taget i smörvispet. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

Maräng:

  1. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum och vänd ner resten av sockret.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Fördela kaksmeten över hela botten och bred marängen ovanpå.
  3. Lägg tunt skivat äpple (använd gärna mandolin) omlott ovanpå och strö över kardemumma. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Tips

För att äggvitan ska kunna vispas fast måste både bunke och vispar vara helt torra och rena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Kerstin Linnea

2016-10-19

Den här blev så god att dottern fick tårar i ögonen. Då har man lyckats!

Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Rickards kärleksmums

(10)

Lussebullar med kvarg

(116)

Kärleksmums grundrecept

(431)

Knäckig saffranstosca

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Topping
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk mortlad kardemumma

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Säsongens godaste äppelkaka, med frasig maräng och smak av kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Separera gulor och vitor. Rör ner 1 gula i taget i smörvispet. Tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

Maräng:

  1. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum och vänd ner resten av sockret.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Fördela kaksmeten över hela botten och bred marängen ovanpå.
  3. Lägg tunt skivat äpple (använd gärna mandolin) omlott ovanpå och strö över kardemumma. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Tips

För att äggvitan ska kunna vispas fast måste både bunke och vispar vara helt torra och rena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Kerstin Linnea

2016-10-19

Den här blev så god att dottern fick tårar i ögonen. Då har man lyckats!

Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Rickards kärleksmums

(10)

Lussebullar med kvarg

(116)

Kärleksmums grundrecept

(431)

Knäckig saffranstosca

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)