Snittar med skagenröra på tofu

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En vegetarisk skagenröra med tofu, tångkaviar och äpple. Klicka på små rostade baguetteskivor så har du en lyxig snitt på kalasen eller före helgmiddagen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 270 g naturell tofu
  • 1 burk tångkaviar
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 äpple, fintärnat
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk finriven vitlök
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 baguette
  • smör
  • dill

Gör så här

  1. Riv tofun grovt. Ta undan lite caviar till servering och rör sen ihop alla ingredienserna till röran. Smaka av med salt.
  2. Skär baguetten i 1 cm skivor och bred på smör. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen till fin färg. Toppa bröden med röran och garnera med tångkaviar och dill.

Tips

Tofu är faktiskt gjort på bönor! Liknar färskost i konsistensen, men inte i smaken, och används ofta som ersättning för mjölkprodukter. Tofu är gjort av sojabönor och finns i olika varianter i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2018-01-01

Gjorde succé som förrätt på den vegetariska nyårsmiddagen.

Liknande recept

Mias morotssallad

(2)

Laxmousse på sked

(3)

Laxbakelse

(62)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Krämig citrongrässill

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Löjromssill med citron

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 270 g naturell tofu
  • 1 burk tångkaviar
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 äpple, fintärnat
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk finriven vitlök
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 baguette
  • smör
  • dill

Snittar med skagenröra på tofu

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En vegetarisk skagenröra med tofu, tångkaviar och äpple. Klicka på små rostade baguetteskivor så har du en lyxig snitt på kalasen eller före helgmiddagen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv tofun grovt. Ta undan lite caviar till servering och rör sen ihop alla ingredienserna till röran. Smaka av med salt.
  2. Skär baguetten i 1 cm skivor och bred på smör. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen till fin färg. Toppa bröden med röran och garnera med tångkaviar och dill.

Tips

Tofu är faktiskt gjort på bönor! Liknar färskost i konsistensen, men inte i smaken, och används ofta som ersättning för mjölkprodukter. Tofu är gjort av sojabönor och finns i olika varianter i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2018-01-01

Gjorde succé som förrätt på den vegetariska nyårsmiddagen.

Liknande recept

Mias morotssallad

(2)

Laxmousse på sked

(3)

Laxbakelse

(62)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Krämig citrongrässill

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Löjromssill med citron

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies