Snittar med gubbröra i tunnbröd
  • Tid 50 min

Snittar med gubbröra i tunnbröd

3.23 (22 betyg)

Goda små tunnbrödsrullar med klassisk smak av gubbröra.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

12 portioner
  • 4 medelstora potatisar
  • 6 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer, 1 burk
  • 120 g smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 mjukt tunnbröd
Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1.5 dl små kaprisbär
  • gräslök
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne Modin

    Jättegoda snittar

  • Britt-Inger

    Ska prova till påskafton!

  • Jäkopäko

    Ingenting

  • Inga-Britt Persson

    Verkar mycket inbjudande.Ska pröva till påskafton

Visa fler