Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Snabbrimmad lax som halstras, ljuvligt gott!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk socker
  • 2 finhackade äpplen
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl matyoghurt
  • 0.5 msk fransk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Vänd laxskivorna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Blanda äpple, pepparrot och yoghurt. Smaka av med senap, salt och peppar.
  3. Torka av skivorna med hushållspapper. Hetta upp en grill- eller stekpanna utan smör eller olja.
  4. Stek laxskivorna kort på varje sida, bara så att de får en stekyta. Servera laxen med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordana

2012-07-23

Det finns två väldigt lika (fast olika i mängder, etc) varianter av detta recept och det andra verkar vara bättre eftersom det finns recept på hur man ska göra äppelsalsan på det...Det borde ni fixa så att folk inte blir förvirrade. Tack!

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 msk socker
  • 2 finhackade äpplen
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl matyoghurt
  • 0.5 msk fransk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Snabbrimmad lax som halstras, ljuvligt gott!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Vänd laxskivorna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Blanda äpple, pepparrot och yoghurt. Smaka av med senap, salt och peppar.
  3. Torka av skivorna med hushållspapper. Hetta upp en grill- eller stekpanna utan smör eller olja.
  4. Stek laxskivorna kort på varje sida, bara så att de får en stekyta. Servera laxen med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordana

2012-07-23

Det finns två väldigt lika (fast olika i mängder, etc) varianter av detta recept och det andra verkar vara bättre eftersom det finns recept på hur man ska göra äppelsalsan på det...Det borde ni fixa så att folk inte blir förvirrade. Tack!

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)