För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Snabbpicklade grönsaker

Betyg (1-5):
2.82 (55 betyg)

Använd hårda grönsaker och rotfrukter. Mjukare grönt som t ex rädisor är också goda att pickla men de måste ätas samma dag annars blir de för mjuka.

Tillagningstid: 25 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg grönsaker, t ex blomkålsbuketter, rödlök, morötter, fänkål
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 4.5 dl vatten
  • 1.5 tsk senapsfrön, gula
  • 3 st lagerblad
  • 6 st svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, kryddor och salt. Koka ca 5 min.
  2. Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i burkar eller i en skål.
  3. Häll på den varma lagen. Låt svalna. Ät efter ca 1 timme eller ställ in i kylskåpet. Grönsakerna håller flera veckor i kylen om burkarna är väl rengjorda och gärna steriliserade när man häller upp grönsakerna.

Tips

vill du ha krispigare grönsaker, låt lagen svalna helt innan den hälls på, men då måste grönsakerna picklas i några veckor innan de är klara att ätas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad rotselleri med sojaglaze

(2)

Morötter med citron, mandel och koriander

(0)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Picklade rödbetor

(11)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rödbetor med chèvre och honung

(4)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg grönsaker, t ex blomkålsbuketter, rödlök, morötter, fänkål
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 4.5 dl vatten
  • 1.5 tsk senapsfrön, gula
  • 3 st lagerblad
  • 6 st svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt

Snabbpicklade grönsaker

Betyg (1-5):
2.82 (55 betyg)

Använd hårda grönsaker och rotfrukter. Mjukare grönt som t ex rädisor är också goda att pickla men de måste ätas samma dag annars blir de för mjuka.

Tillagningstid: 25 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, kryddor och salt. Koka ca 5 min.
  2. Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i burkar eller i en skål.
  3. Häll på den varma lagen. Låt svalna. Ät efter ca 1 timme eller ställ in i kylskåpet. Grönsakerna håller flera veckor i kylen om burkarna är väl rengjorda och gärna steriliserade när man häller upp grönsakerna.

Tips

vill du ha krispigare grönsaker, låt lagen svalna helt innan den hälls på, men då måste grönsakerna picklas i några veckor innan de är klara att ätas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad rotselleri med sojaglaze

(2)

Morötter med citron, mandel och koriander

(0)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Picklade rödbetor

(11)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rödbetor med chèvre och honung

(4)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)