Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (3 betyg)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (3 betyg)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)