Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(8)

Marinmarinerad lax

(6)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(8)

Marinmarinerad lax

(6)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies