Snabba müslikakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Ha alltid dessa ingredienser hemma! Då kan du snabbt ha kakor till fikat. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl nötsmör, t ex jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel
  • 5 dl müsli, valfri sort

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och nötsmör i en mixer monterad med knivblad till en slät massa.
  2. Rör ihop med resten av ingredienserna till en kladdig smet.
  3. Forma till små puckar med blöta händer eller bara skeda ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–18 min, ha koll så de inte får för mycket färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(12)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 6 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl nötsmör, t ex jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel
  • 5 dl müsli, valfri sort

Snabba müslikakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Ha alltid dessa ingredienser hemma! Då kan du snabbt ha kakor till fikat. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och nötsmör i en mixer monterad med knivblad till en slät massa.
  2. Rör ihop med resten av ingredienserna till en kladdig smet.
  3. Forma till små puckar med blöta händer eller bara skeda ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–18 min, ha koll så de inte får för mycket färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(12)