
Snabb paella
En spansk klassiker på 25 minuter! Är ni sugna på paella så behöver det varken ta lång tid eller vara svårt.
- 400 g kycklingfilé, i bitat
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 1 msk tomatpuré
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 paket saffran (1 g)
- 3 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 2 msk konc. kycklingfond
- 1 liter kokt ris, gärna avorioris (ca 3 dl okokt)
- salt och svartpeppar
- 2 dl skalade räkor, ca 150 g
- 500 g kokta blåmusslor med skal
- 2 dl hackad persilja
Gör så här
- Stek kyckling, lök, paprika, tomatpuré, vitlök och saffran i oljan ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och kokt ris. Vänd runt så att allt blir varmt och kycklingen är genomstekt. Salta och peppra.
- Tillsätt räkor och musslor och strö över persilja vid servering.
Servering
Tips

Koka riset dagen innan så går det snabbt att laga paella.
Liknande recept
Snabb paella
En spansk klassiker på 25 minuter! Är ni sugna på paella så behöver det varken ta lång tid eller vara svårt.
Gör så här
- Stek kyckling, lök, paprika, tomatpuré, vitlök och saffran i oljan ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och kokt ris. Vänd runt så att allt blir varmt och kycklingen är genomstekt. Salta och peppra.
- Tillsätt räkor och musslor och strö över persilja vid servering.
Servering
Tips

Koka riset dagen innan så går det snabbt att laga paella.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-08-18
Funkar hur bra som helst, enkelt och gott. Bytte dock ut kycklingfonden till hummerfond blev mera smak då.
2018-11-07
Kristina: Hej! Vad tråkigt att det inte gick bra. Det krävs en stor stekpanna och hög värme. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2018-11-04
Receptet går ju inte att följa. Stekte kycklingen och tillbehören i fem minuter men inte gick det att få kycklingen varm nog när allt kokade ihop sedan. Definitivt inte på under de 25 minuter tillagningen ska ta åtminstone. Fick avsluta med att micra innan jag lade i räkorna och musslorna. Blev gott när allt var klart i alla fall.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Nöjd
2019-08-18
Funkar hur bra som helst, enkelt och gott. Bytte dock ut kycklingfonden till hummerfond blev mera smak då.
2018-11-07
Kristina: Hej! Vad tråkigt att det inte gick bra. Det krävs en stor stekpanna och hög värme. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Kristina
2018-11-04
Receptet går ju inte att följa. Stekte kycklingen och tillbehören i fem minuter men inte gick det att få kycklingen varm nog när allt kokade ihop sedan. Definitivt inte på under de 25 minuter tillagningen ska ta åtminstone. Fick avsluta med att micra innan jag lade i räkorna och musslorna. Blev gott när allt var klart i alla fall.