Snabb chokladsås med porter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Lyxa till vardagen med glass och Lisa Lemkes galet goda chokladsås. Om du vill göra den barnvänlig, byt ut porter mot julmust eller cola (då blir såsen sötare).

Tillagningstid: 10 min
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl porter (öl)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • vaniljglass eller chokladglass
  • flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp porter och grädde i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt att röra tills chokladen har smält.
  2. Tillsätt salt och smör och rör tills smöret har smält. Låt såsen svalna. Lägg upp glass i skålar och ringla generösa mängder chokladsås ovanpå. Avsluta ev med lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Påskens glasstårta

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl porter (öl)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • vaniljglass eller chokladglass
  • flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Snabb chokladsås med porter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Lyxa till vardagen med glass och Lisa Lemkes galet goda chokladsås. Om du vill göra den barnvänlig, byt ut porter mot julmust eller cola (då blir såsen sötare).

Tillagningstid: 10 min
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp porter och grädde i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt att röra tills chokladen har smält.
  2. Tillsätt salt och smör och rör tills smöret har smält. Låt såsen svalna. Lägg upp glass i skålar och ringla generösa mängder chokladsås ovanpå. Avsluta ev med lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Påskens glasstårta

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)