Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)