För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
2.82 (77 betyg)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(7)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberpaj

(45)

Snabba marängbakelser

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Chokladtoppar

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk grovmortlade kardemummakärnor
  • Dinkelknäcktäcke:
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • vispad grädde eller vaniljglass

Smulpaj med rabarber

Betyg (1-5):
2.82 (77 betyg)

Rabarberpaj med krispig smuldeg, syrligt och sött i en perfekt kombination. En smulpaj som blir svår att stå emot i sommarvärmen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rabarbern i en ugns- säker form och strö över socker och kardemumma.

Knäcktäcke:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver. Vänd ihop med dinkelblandningen och äggvispet.
  3. Häll smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 min

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(7)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberpaj

(45)

Snabba marängbakelser

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Chokladtoppar

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)