Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (35 betyg)

En lättlagad päronpaj med krispigt och gott täcke.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Smulpaj:
  • 300 g tärnat smör
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
  • 2 msk socker
  • 1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
  2. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
  3. Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servering

Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2020-02-13

Hej på er har provat den 13/2

Lilian

2020-02-13

Den blev jättefin smakade gott

Madleine

2015-10-12

Underbar paj, gjort den flera gånger och uppskattas alltid

Camilla

2014-03-22

Jättegod paj! Kardemumman var otroligt god med de saftiga päronen. Jag drog ned mängden socker i smuldegen till 1 dl och det tyckte jag blev på gränsen till för sött. Nästa gång tänker jag testa med att endast ta 0,5 dl socker.

Sandra

2014-01-26

En favorit! Har bjudit på den fler gånger och många vill ha receptet! Serverar den med vaniljglass. Håller med Agneta här ovan att man tom kan ta i mer kardemumma!

Agneta

2013-07-12

Super god, man kan t o m ta mer av kardemumman!

anna

2012-10-15

jag tycker att den här pajen smakar bajs

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Smulpaj:
  • 300 g tärnat smör
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
  • 2 msk socker
  • 1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
  • Till servering:
  • vaniljglass

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (35 betyg)

En lättlagad päronpaj med krispigt och gott täcke.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
  2. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
  3. Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servering

Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2020-02-13

Hej på er har provat den 13/2

Lilian

2020-02-13

Den blev jättefin smakade gott

Madleine

2015-10-12

Underbar paj, gjort den flera gånger och uppskattas alltid

Camilla

2014-03-22

Jättegod paj! Kardemumman var otroligt god med de saftiga päronen. Jag drog ned mängden socker i smuldegen till 1 dl och det tyckte jag blev på gränsen till för sött. Nästa gång tänker jag testa med att endast ta 0,5 dl socker.

Sandra

2014-01-26

En favorit! Har bjudit på den fler gånger och många vill ha receptet! Serverar den med vaniljglass. Håller med Agneta här ovan att man tom kan ta i mer kardemumma!

Agneta

2013-07-12

Super god, man kan t o m ta mer av kardemumman!

anna

2012-10-15

jag tycker att den här pajen smakar bajs

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)