Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg (1-5):
3.88 (34 betyg)

En lättlagad päronpaj med krispigt och gott täcke.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Smulpaj:
  • 300 g tärnat smör
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
  • 2 msk socker
  • 1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
  2. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
  3. Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servering

Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madleine

2015-10-12

Underbar paj, gjort den flera gånger och uppskattas alltid

Camilla

2014-03-22

Jättegod paj! Kardemumman var otroligt god med de saftiga päronen. Jag drog ned mängden socker i smuldegen till 1 dl och det tyckte jag blev på gränsen till för sött. Nästa gång tänker jag testa med att endast ta 0,5 dl socker.

Sandra

2014-01-26

En favorit! Har bjudit på den fler gånger och många vill ha receptet! Serverar den med vaniljglass. Håller med Agneta här ovan att man tom kan ta i mer kardemumma!

Agneta

2013-07-12

Super god, man kan t o m ta mer av kardemumman!

anna

2012-10-15

jag tycker att den här pajen smakar bajs

Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Smoothie med mango och banan

(4)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

Gratinerade aprikoser

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Banankaka med kesellatopping

(25)
9 st
  • Smulpaj:
  • 300 g tärnat smör
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
  • 2 msk socker
  • 1.5 tsk stötta kardemumma kärnor
  • Till servering:
  • vaniljglass

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg (1-5):
3.88 (34 betyg)

En lättlagad päronpaj med krispigt och gott täcke.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp.
  2. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Platta till den lite. Grädda i cirka 7 minuter.
  3. Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö över socker och kardemumma. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servering

Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madleine

2015-10-12

Underbar paj, gjort den flera gånger och uppskattas alltid

Camilla

2014-03-22

Jättegod paj! Kardemumman var otroligt god med de saftiga päronen. Jag drog ned mängden socker i smuldegen till 1 dl och det tyckte jag blev på gränsen till för sött. Nästa gång tänker jag testa med att endast ta 0,5 dl socker.

Sandra

2014-01-26

En favorit! Har bjudit på den fler gånger och många vill ha receptet! Serverar den med vaniljglass. Håller med Agneta här ovan att man tom kan ta i mer kardemumma!

Agneta

2013-07-12

Super god, man kan t o m ta mer av kardemumman!

anna

2012-10-15

jag tycker att den här pajen smakar bajs

Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Smoothie med mango och banan

(4)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

Gratinerade aprikoser

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Banankaka med kesellatopping

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies