Smulpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (14 betyg)

Härlig smulpaj bakad med havregryn, mandelmassa och kokosflingor. Under täcket av smuldeg gömmer sig söta blåbär och vit choklad. Den här pajen är en ren dessertdröm som blir extra god att servera med vaniljglass.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 50 g vit choklad, grovriven
  • 1 liter vaniljglass, till servering
  • Smuldeg
  • 150 g kallt smör i tärningar
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop blåbär, potatismjöl, socker och kardemumma. Fördela i sex portionsformar eller i en stor passande pajform.

Smuldeg:

  1. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna och strö det över blåbären. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Strö över chokladen och grädda ytterligare 20 min. Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-08-08

Jättegod och enkel att göra!

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 50 g vit choklad, grovriven
  • 1 liter vaniljglass, till servering
  • Smuldeg
  • 150 g kallt smör i tärningar
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk salt

Smulpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (14 betyg)

Härlig smulpaj bakad med havregryn, mandelmassa och kokosflingor. Under täcket av smuldeg gömmer sig söta blåbär och vit choklad. Den här pajen är en ren dessertdröm som blir extra god att servera med vaniljglass.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop blåbär, potatismjöl, socker och kardemumma. Fördela i sex portionsformar eller i en stor passande pajform.

Smuldeg:

  1. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna och strö det över blåbären. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Strö över chokladen och grädda ytterligare 20 min. Servera med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-08-08

Jättegod och enkel att göra!

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)