För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
2.98 (86 betyg)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt

Liknande recept

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Enkel cheesecake

(52)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Snabba marängbakelser

(2)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
2.98 (86 betyg)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt

Liknande recept

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Enkel cheesecake

(52)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Snabba marängbakelser

(2)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)