Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(87)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt

Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(87)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt

Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)