Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg (1-5):
3.36 (22 betyg)

Smulpaj är svensk sommar. Min favorit har en twist med vit choklad. Ljuvligt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • Smuldeg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör i tärningar
  • 2 msk strösocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter.
  2. Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med vit choklad.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark. Servera varm, med glass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2016-05-20

Denna är nu min standardefterätt vid bjudningar. Tycker att 1/2 tsk salt är helt ok. Ett folieark över pajen de första 20 minuterna gör att chokladen klarar sig utan brännas. 175 gr C tycker jag räcker.

Amanda

2015-07-14

God paj men salt vilket var gott men ta lite mindre än 1/2 tsk salt. Vi la den vita chokladen under smulorna för att inte bränna den men då blandade den sig bara med blåbären och man kände inte av den så mycket. Nästa gång lägger jag den ovanpå och ett folieark ist!

Jenny

2015-07-08

Pajen blev riktigt salt. Tips: uteslut det helt!

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • Smuldeg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör i tärningar
  • 2 msk strösocker
  • Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg (1-5):
3.36 (22 betyg)

Smulpaj är svensk sommar. Min favorit har en twist med vit choklad. Ljuvligt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter.
  2. Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med vit choklad.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark. Servera varm, med glass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2016-05-20

Denna är nu min standardefterätt vid bjudningar. Tycker att 1/2 tsk salt är helt ok. Ett folieark över pajen de första 20 minuterna gör att chokladen klarar sig utan brännas. 175 gr C tycker jag räcker.

Amanda

2015-07-14

God paj men salt vilket var gott men ta lite mindre än 1/2 tsk salt. Vi la den vita chokladen under smulorna för att inte bränna den men då blandade den sig bara med blåbären och man kände inte av den så mycket. Nästa gång lägger jag den ovanpå och ett folieark ist!

Jenny

2015-07-08

Pajen blev riktigt salt. Tips: uteslut det helt!

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies