Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Vattenmelonsoppa

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies