
Smulpaj med äpplen och hösthallon
Betyg (1-5):
Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 äpplen
- 2 msk strösocker
- 1 msk smör, till formen
- 125 g hallon, gärna frysta
- Smuldeg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 3 dl mandelspån
- 1 krm flingsalt
- 125 g smör, rumstempererat
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
- Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.
Liknande recept
Smulpaj med äpplen och hösthallon
Betyg (1-5):
Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
- Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!