Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Havregryn och mandelspån i kombination är de perfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i resten av mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen och grädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)