Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Havregryn och mandelspåni kombination är deperfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i restenav mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen ochgrädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör, till formen
  • 125 g hallon, gärna frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mandelspån
  • 1 krm flingsalt
  • 125 g smör, rumstempererat

Smulpaj med äpplen och hösthallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Havregryn och mandelspåni kombination är deperfekta smulorna till äpple. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, havregryn, socker, 2 dl mandelspån och flingsalt. Klicka i smöret och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i restenav mandelspånen.
  2. Skala ev och skär äpplena i bitar eller klyftor och blanda med sockret. Lägg i en smord pajform, 28 cm i diameter. Vänd ner bären och fördela smuldegen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 40 min. Om det behövs, höj värmen ochgrädda ca 5 min till för fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)