Smörstekt tunnbröd med räkröra eller marinerad mozzarella

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Bjud på krispiga tunnbröd med räkröra och en mozzarella- och tomattopping som tilltugg på nyår eller annan festlighet.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 mjuka tunnbröd
  • smör, till stekning
  • Räkröra
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Mozzarella- och tomattopping
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • 125 g körsbärstomater, fintärnade
  • små basilikablad

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt dem rinna av om de ligger i lag. Blanda räkorna med majonnäs, citronskal och gräslök. Smaka av med salt.
  2. Mixa basilika och olja slätt, smaka av med salt och peppar. Vänd runt mozzarellan med örtoljan.
  3. Skär tunnbrödet i 20 bitar och stek i rikligt med smör till fin färg. Lägg räkröra på hälften av tunnbrödsbitarna och den marinerade mozzarellan på resten. Toppa mozzarellan med tärnade tomater och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Vitlöksgratinerade musslor

(46)

Zucchinisnittar med kräftröra

(32)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 mjuka tunnbröd
  • smör, till stekning
  • Räkröra
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Mozzarella- och tomattopping
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • 125 g körsbärstomater, fintärnade
  • små basilikablad

Smörstekt tunnbröd med räkröra eller marinerad mozzarella

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Bjud på krispiga tunnbröd med räkröra och en mozzarella- och tomattopping som tilltugg på nyår eller annan festlighet.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt dem rinna av om de ligger i lag. Blanda räkorna med majonnäs, citronskal och gräslök. Smaka av med salt.
  2. Mixa basilika och olja slätt, smaka av med salt och peppar. Vänd runt mozzarellan med örtoljan.
  3. Skär tunnbrödet i 20 bitar och stek i rikligt med smör till fin färg. Lägg räkröra på hälften av tunnbrödsbitarna och den marinerade mozzarellan på resten. Toppa mozzarellan med tärnade tomater och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Vitlöksgratinerade musslor

(46)

Zucchinisnittar med kräftröra

(32)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies