Smörstekt tunnbröd med räkröra eller marinerad mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Bjud på krispiga tunnbröd med räkröra och en mozzarella- och tomattopping som tilltugg på nyår eller annan festlighet.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 mjuka tunnbröd
  • smör, till stekning
  • Räkröra
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Mozzarella- och tomattopping
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • 125 g körsbärstomater, fintärnade
  • små basilikablad

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt dem rinna av om de ligger i lag. Blanda räkorna med majonnäs, citronskal och gräslök. Smaka av med salt.
  2. Mixa basilika och olja slätt, smaka av med salt och peppar. Vänd runt mozzarellan med örtoljan.
  3. Skär tunnbrödet i 20 bitar och stek i rikligt med smör till fin färg. Lägg räkröra på hälften av tunnbrödsbitarna och den marinerade mozzarellan på resten. Toppa mozzarellan med tärnade tomater och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinisnittar med kräftröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vitlöksgratinerade musslor

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 mjuka tunnbröd
  • smör, till stekning
  • Räkröra
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt
  • Mozzarella- och tomattopping
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • 125 g körsbärstomater, fintärnade
  • små basilikablad

Smörstekt tunnbröd med räkröra eller marinerad mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Bjud på krispiga tunnbröd med räkröra och en mozzarella- och tomattopping som tilltugg på nyår eller annan festlighet.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt dem rinna av om de ligger i lag. Blanda räkorna med majonnäs, citronskal och gräslök. Smaka av med salt.
  2. Mixa basilika och olja slätt, smaka av med salt och peppar. Vänd runt mozzarellan med örtoljan.
  3. Skär tunnbrödet i 20 bitar och stek i rikligt med smör till fin färg. Lägg räkröra på hälften av tunnbrödsbitarna och den marinerade mozzarellan på resten. Toppa mozzarellan med tärnade tomater och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinisnittar med kräftröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vitlöksgratinerade musslor

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)