Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid för löken att kallna
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 msk olivolja
  • 60 g ansade blad svartkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 skivor danskt rågbröd eller kavring
  • smör
  • 1 äpple, skalat och finstrimlat
  • 80 g tunt skivad rostbiff
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, i ringar
  • Currymajonnäs:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Värm vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och häll över i en skål. Ställ in i kylen.
  2. Blanda majonnäsen med curry, socker och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Slunga hastigt runt svartkålsbladen. Krydda med flingsalt. Lägg upp på fat. Låt svalna.
  4. Bred smör på brödskivorna och lägg på svartkålsbladen. Lägg på en klick currymajonnäs och äpple. Toppa med skivad rostbiff och picklad rödlök.

Tips

Om du vill göra i för väg måste du röra ner äpplet i majonnäsen (det blir brunt annars).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Michael

2016-11-04

Jag söker T-röd, röd-sprit och får "roliga" recept på smörrebröd! Er sökfunktion är inte bra. Maria

Liknande recept

Persiljeskinka

(1)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bowl med sashimilax

(5)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 msk olivolja
  • 60 g ansade blad svartkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 skivor danskt rågbröd eller kavring
  • smör
  • 1 äpple, skalat och finstrimlat
  • 80 g tunt skivad rostbiff
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, i ringar
  • Currymajonnäs:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 krm salt

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid för löken att kallna
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Värm vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och häll över i en skål. Ställ in i kylen.
  2. Blanda majonnäsen med curry, socker och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Slunga hastigt runt svartkålsbladen. Krydda med flingsalt. Lägg upp på fat. Låt svalna.
  4. Bred smör på brödskivorna och lägg på svartkålsbladen. Lägg på en klick currymajonnäs och äpple. Toppa med skivad rostbiff och picklad rödlök.

Tips

Om du vill göra i för väg måste du röra ner äpplet i majonnäsen (det blir brunt annars).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Michael

2016-11-04

Jag söker T-röd, röd-sprit och får "roliga" recept på smörrebröd! Er sökfunktion är inte bra. Maria

Liknande recept

Persiljeskinka

(1)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bowl med sashimilax

(5)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies