Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 dl finhackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk senap
  • Rostad lök:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 strimlad gul lök
  • 5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • ;:
  • 150 g skivad rostbiff
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 3 msk riven pepparrot
  • några kvistar kvistar färsk körvel eller persilja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.

Rostad lök

  1. Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  2. Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
  3. Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotselleriplättar med löjrom

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 dl finhackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk senap
  • Rostad lök:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 strimlad gul lök
  • 5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • ;:
  • 150 g skivad rostbiff
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 3 msk riven pepparrot
  • några kvistar kvistar färsk körvel eller persilja

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.

Rostad lök

  1. Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  2. Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
  3. Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotselleriplättar med löjrom

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)