Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 dl finhackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk senap
  • Rostad lök:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 strimlad gul lök
  • 5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
  • ;:
  • 150 g skivad rostbiff
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 3 msk riven pepparrot
  • några kvistar kvistar färsk körvel eller persilja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.

Rostad lök

  1. Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  2. Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
  3. Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mannerströms gubbröra - Coop

(144)

Ägghalvor med currykräm och mandel - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm - Coop

(1)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Rotselleriplättar med löjrom - Coop

(9)

Getostbrûlée - Coop

(13)
14 st
  • Remouladsås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 dl finhackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk senap
  • Rostad lök:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 strimlad gul lök
  • 5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
  • ;:
  • 150 g skivad rostbiff
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 3 msk riven pepparrot
  • några kvistar kvistar färsk körvel eller persilja

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.

Rostad lök

  1. Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  2. Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
  3. Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mannerströms gubbröra - Coop

(144)

Ägghalvor med currykräm och mandel - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm - Coop

(1)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Rotselleriplättar med löjrom - Coop

(9)

Getostbrûlée - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies