Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet som snacks.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t ex St Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • balsamicosirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.
  2. Lägg på ädelosten i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.
  3. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap. Smakar bäst varm eller ljummen.

Tips

Passar fint även med pinjenötter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-10-03

Jättegott! Viktigt att tänka på att många ädelostar innehåller löpe för de som vill laga vegetariskt. 🙂

Mirmar

2015-12-26

Mycket gott och lätt att göra. Uppskattat av gästerna!

Catarina

2015-12-19

Blev idag bjuden på smördegstarte som smakade fantastiskt gott! Tänker själv göra den till jul för att ha något nytt och gott att bjuda på till gäster som är vegetarianer.

Liknande recept

Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t ex St Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • balsamicosirap

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet som snacks.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.
  2. Lägg på ädelosten i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.
  3. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap. Smakar bäst varm eller ljummen.

Tips

Passar fint även med pinjenötter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-10-03

Jättegott! Viktigt att tänka på att många ädelostar innehåller löpe för de som vill laga vegetariskt. 🙂

Mirmar

2015-12-26

Mycket gott och lätt att göra. Uppskattat av gästerna!

Catarina

2015-12-19

Blev idag bjuden på smördegstarte som smakade fantastiskt gott! Tänker själv göra den till jul för att ha något nytt och gott att bjuda på till gäster som är vegetarianer.

Liknande recept

Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)