Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet som snacks.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t ex St Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
  • Till servering
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • balsamicosirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.
  2. Lägg på ädelosten i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.
  3. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap. Smakar bäst varm eller ljummen.

Tips

Passar fint även med pinjenötter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirmar

2015-12-26

Mycket gott och lätt att göra. Uppskattat av gästerna!

Catarina

2015-12-19

Blev idag bjuden på smördegstarte som smakade fantastiskt gott! Tänker själv göra den till jul för att ha något nytt och gott att bjuda på till gäster som är vegetarianer.

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fish tacos deluxe

(32)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 kyld smördegsrulle (250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t ex St Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
  • Till servering
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • balsamicosirap

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet som snacks.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.
  2. Lägg på ädelosten i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.
  3. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap. Smakar bäst varm eller ljummen.

Tips

Passar fint även med pinjenötter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirmar

2015-12-26

Mycket gott och lätt att göra. Uppskattat av gästerna!

Catarina

2015-12-19

Blev idag bjuden på smördegstarte som smakade fantastiskt gott! Tänker själv göra den till jul för att ha något nytt och gott att bjuda på till gäster som är vegetarianer.

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies