Smördegssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (24 betyg)

Supergoda snurror av smördeg som fylls med Västerbottensost och stekt lök. Perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 265 g smördeg
  • 120 g riven Västerbottensost
  • 1 ägg, uppvispat

Gör så här

  1. Stek löken långsamt i smör tills den är gyllenbrun. Lägg ut smördegen och fördela osten och sedan löken på den. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2–3 cm breda bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 15–20 min.

Tips

Gör snurrorna mer smakrika genom att tillsätta anjovis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kath

2020-08-22

En stor hit till kräftorna. Sååååå goda!

Annica

2020-06-20

Perfekt på buffébordet eller som liten förrätt.

Ewa

2020-06-08

Västerbottensnurror

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinchos med brie och rökt kalkon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 265 g smördeg
  • 120 g riven Västerbottensost
  • 1 ägg, uppvispat

Smördegssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (24 betyg)

Supergoda snurror av smördeg som fylls med Västerbottensost och stekt lök. Perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken långsamt i smör tills den är gyllenbrun. Lägg ut smördegen och fördela osten och sedan löken på den. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2–3 cm breda bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 15–20 min.

Tips

Gör snurrorna mer smakrika genom att tillsätta anjovis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kath

2020-08-22

En stor hit till kräftorna. Sååååå goda!

Annica

2020-06-20

Perfekt på buffébordet eller som liten förrätt.

Ewa

2020-06-08

Västerbottensnurror

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinchos med brie och rökt kalkon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)