Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg (1-5):
3.27 (45 betyg)

Goda små snittar smaksatta med fetaost och garnerade med lufttorkad skinka och timjan.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 450 g smördegsplattor
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad färsk timjan
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 20 soltorkade tomater
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Lägg smördegsplattorna lite omlott på en plåt med bakplåtspapper och nyp ihop skarvarna. Fördela fetaost och timjan på smördegen och tryck till, ta eventuellt hjälp av en kavel. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Skär smördegen i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter. Garnera varje snitt med en liten bit skinka ihopsnurrad till en ros, en halv soltorkad tomat och en kvist timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diddi

2013-12-31

Jag provkörde igår - lätt, läckert, fluffigt och festligt. Finns garanterat på vår nyårsbuffé ikväll.

Therese

2013-03-21

Najs, dessa verkar enkla att göra till många, de ska jga absolut prova!

Roger

2011-12-29

mingelmat, förrätt..det är inte en huvudrätt iaf Frida ;)

frida

2011-12-26

Förrätt?

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

Krämig wasabisill

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 450 g smördegsplattor
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad färsk timjan
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 20 soltorkade tomater
  • färsk timjan till garnering

Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg (1-5):
3.27 (45 betyg)

Goda små snittar smaksatta med fetaost och garnerade med lufttorkad skinka och timjan.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg smördegsplattorna lite omlott på en plåt med bakplåtspapper och nyp ihop skarvarna. Fördela fetaost och timjan på smördegen och tryck till, ta eventuellt hjälp av en kavel. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Skär smördegen i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter. Garnera varje snitt med en liten bit skinka ihopsnurrad till en ros, en halv soltorkad tomat och en kvist timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diddi

2013-12-31

Jag provkörde igår - lätt, läckert, fluffigt och festligt. Finns garanterat på vår nyårsbuffé ikväll.

Therese

2013-03-21

Najs, dessa verkar enkla att göra till många, de ska jga absolut prova!

Roger

2011-12-29

mingelmat, förrätt..det är inte en huvudrätt iaf Frida ;)

frida

2011-12-26

Förrätt?

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

Krämig wasabisill

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies