Smördegspizza med morot

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Färgglada morötter och ricotta är en supergod kombo på en botten av frasig smördeg. Dill och gräslök är pricken över i:et!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 förpackning färsk smördeg (250 g)
  • 1 litet ägg
  • 500 g morötter, gärna olika färger
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g ricotta
  • 1.5 msk flytande honung
  • svartpeppar
  • 0.5 dl dillvippor
  • 0.5 dl klippt gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen med papperet på en plåt. Vik in 1 cm runt alla kanter. Nagga degen med en gaffel och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skala och skiva morötterna tunt, gärna med mandolin. Vänd runt i olja och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mjuka mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Bred ut ricottan över smördegen. Fördela morötterna ovanpå. Ringla över honungen, dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med dillvippor och klippt gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasig minipizza

(19)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Panpizza

(2)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Skördepaj

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Pizza bianco med broccoli

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning färsk smördeg (250 g)
  • 1 litet ägg
  • 500 g morötter, gärna olika färger
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g ricotta
  • 1.5 msk flytande honung
  • svartpeppar
  • 0.5 dl dillvippor
  • 0.5 dl klippt gräslök

Smördegspizza med morot

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Färgglada morötter och ricotta är en supergod kombo på en botten av frasig smördeg. Dill och gräslök är pricken över i:et!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen med papperet på en plåt. Vik in 1 cm runt alla kanter. Nagga degen med en gaffel och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skala och skiva morötterna tunt, gärna med mandolin. Vänd runt i olja och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mjuka mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Bred ut ricottan över smördegen. Fördela morötterna ovanpå. Ringla över honungen, dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med dillvippor och klippt gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasig minipizza

(19)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Panpizza

(2)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Skördepaj

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Pizza bianco med broccoli

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies