Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Pizza på smördeg, bredd med söt cream cheese, toppad med apelsin, mango och granatäppelkärnor är inte en pizza så som man kanske förväntar sig att en pizza ska vara. Men den bara måste provas!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 mango, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och nagga den med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Låt kallna.
  2. Rör ihop färskost, florsocker och limeskal (endast det gröna). Bred färskosten på den gräddade smördegen. Lägg på mango- och apelsinskivor och strö över granatäppelkärnor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

Toppa pizzan med dina favoritfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarberpaj

(42)

Banoffee-paj

(83)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 mango, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • citronmeliss

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Pizza på smördeg, bredd med söt cream cheese, toppad med apelsin, mango och granatäppelkärnor är inte en pizza så som man kanske förväntar sig att en pizza ska vara. Men den bara måste provas!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och nagga den med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Låt kallna.
  2. Rör ihop färskost, florsocker och limeskal (endast det gröna). Bred färskosten på den gräddade smördegen. Lägg på mango- och apelsinskivor och strö över granatäppelkärnor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

Toppa pizzan med dina favoritfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarberpaj

(42)

Banoffee-paj

(83)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies