För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smördegspizza med lax och spenat

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Snabblagad och god pizza på smördeg med lax, spenat, färska tomater och färskost, toppad med färsk basilika.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 265 g färsk smördeg
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 ägg
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst laxfilé, tinad
  • 250 g körsbärstomater
  • basilika eller timjan, till garnering
  • Sallad
  • 400 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl hackad basilika
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda spenat, färskost, ägg, basilika och ev muskot. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen på smördegen, lämna 1 cm kant av degen fri. Skär laxen i 1 cm skivor.
  2. Halvera tomaterna. Varva lax och tomater bredvid varandra på spenatblandningen. Strö över peppar. Tillaga mitt i ugnen tills smördegen fått färg, ca 15 min. Garnera med basilikablad. Blanda vitkål, olja, vinäger och basilika. Smaka av med flingsalt. Servera pizzan med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(6)

Lax- och spenatpaj

(95)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)

Torsk med paksoi

(17)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Lax med salsa verde

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 265 g färsk smördeg
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 ägg
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst laxfilé, tinad
  • 250 g körsbärstomater
  • basilika eller timjan, till garnering
  • Sallad
  • 400 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl hackad basilika
  • flingsalt

Smördegspizza med lax och spenat

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Snabblagad och god pizza på smördeg med lax, spenat, färska tomater och färskost, toppad med färsk basilika.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda spenat, färskost, ägg, basilika och ev muskot. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen på smördegen, lämna 1 cm kant av degen fri. Skär laxen i 1 cm skivor.
  2. Halvera tomaterna. Varva lax och tomater bredvid varandra på spenatblandningen. Strö över peppar. Tillaga mitt i ugnen tills smördegen fått färg, ca 15 min. Garnera med basilikablad. Blanda vitkål, olja, vinäger och basilika. Smaka av med flingsalt. Servera pizzan med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(6)

Lax- och spenatpaj

(95)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)

Torsk med paksoi

(17)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Lax med salsa verde

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(20)