Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.57 (23 betyg)

Frasig Lökpaj i smördeg med lök och fetaost

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 färsk smördegsrulle
  • 5 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk timjan till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ev ut till en rund form. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.

Karamelliserad lök:

  1. Skiva löken tunt. Stek i smör på medelvärme, rör om då och då.
  2. Tillsätt socker, sirap, timjan och salt. Stek tills gyllenbrun och helt karamelliserad, ca 15 min.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med crème fraichen.
  4. Bred över smördegen och fördela löken ovanpå. Garnera med timjankvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtiga oststänger

(3)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Laxsashimi

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Levain med laxröra

(6)

Löjrom med tillbehör

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 färsk smördegsrulle
  • 5 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk timjan till garnering
  • 0.5 tsk salt

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.57 (23 betyg)

Frasig Lökpaj i smördeg med lök och fetaost

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ev ut till en rund form. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.

Karamelliserad lök:

  1. Skiva löken tunt. Stek i smör på medelvärme, rör om då och då.
  2. Tillsätt socker, sirap, timjan och salt. Stek tills gyllenbrun och helt karamelliserad, ca 15 min.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med crème fraichen.
  4. Bred över smördegen och fördela löken ovanpå. Garnera med timjankvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtiga oststänger

(3)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Laxsashimi

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Levain med laxröra

(6)

Löjrom med tillbehör

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies