Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (34 betyg)

Frasig Lökpaj i smördeg med lök och fetaost

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk smördegsrulle
  • 5 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk timjan till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ev ut till en rund form. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.

Karamelliserad lök:

  1. Skiva löken tunt. Stek i smör på medelvärme, rör om då och då.
  2. Tillsätt socker, sirap, timjan och salt. Stek tills gyllenbrun och helt karamelliserad, ca 15 min.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med crème fraichen.
  4. Bred över smördegen och fördela löken ovanpå. Garnera med timjankvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 färsk smördegsrulle
  • 5 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk timjan till garnering
  • 0.5 tsk salt

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (34 betyg)

Frasig Lökpaj i smördeg med lök och fetaost

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ev ut till en rund form. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 min. Låt svalna.

Karamelliserad lök:

  1. Skiva löken tunt. Stek i smör på medelvärme, rör om då och då.
  2. Tillsätt socker, sirap, timjan och salt. Stek tills gyllenbrun och helt karamelliserad, ca 15 min.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med crème fraichen.
  4. Bred över smördegen och fördela löken ovanpå. Garnera med timjankvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)