För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smördegsinbakad getostpaj

Betyg (1-5):
2.93 (41 betyg)

Getostpajen, smaksatt med vitlök och valnötter, är en riktig höjdare på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g strimlad savoykål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g smördegsplattor
  • 400 g skivad eller smulad getost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackade valnöt
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn savoykål, lök och vitlök i smör 7-8 minuter. Salta och peppra.
  2. Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla ut dem till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Klä insidan av en smord avlång brödform cirka 1,5 liter, med smördegen och låt den hänga långt över kanterna. Lägg savoykålen i botten av formen och fördela osten ovanpå. Klipp snitt i degen som hänger över kanten och vik dem omlott över pajen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö valnötter och flingsalt ovanpå. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Vänd upp pajen på en skärbräda och vänd tillbaka den på ett uppläggningsfat så att ovansidan kommer upp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annie

2012-12-09

Ska denna ätas kall eller varm? Funkar båda?

Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Matjessillröra

(23)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(28)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g strimlad savoykål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g smördegsplattor
  • 400 g skivad eller smulad getost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackade valnöt
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Smördegsinbakad getostpaj

Betyg (1-5):
2.93 (41 betyg)

Getostpajen, smaksatt med vitlök och valnötter, är en riktig höjdare på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn savoykål, lök och vitlök i smör 7-8 minuter. Salta och peppra.
  2. Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla ut dem till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Klä insidan av en smord avlång brödform cirka 1,5 liter, med smördegen och låt den hänga långt över kanterna. Lägg savoykålen i botten av formen och fördela osten ovanpå. Klipp snitt i degen som hänger över kanten och vik dem omlott över pajen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö valnötter och flingsalt ovanpå. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Vänd upp pajen på en skärbräda och vänd tillbaka den på ett uppläggningsfat så att ovansidan kommer upp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annie

2012-12-09

Ska denna ätas kall eller varm? Funkar båda?

Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Matjessillröra

(23)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(28)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)