Smördegsinbakad getostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.93 (41 betyg)

Getostpajen, smaksatt med vitlök och valnötter, är en riktig höjdare på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g strimlad savoykål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g smördegsplattor
  • 400 g skivad eller smulad getost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackade valnöt
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn savoykål, lök och vitlök i smör 7-8 minuter. Salta och peppra.
  2. Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla ut dem till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Klä insidan av en smord avlång brödform cirka 1,5 liter, med smördegen och låt den hänga långt över kanterna. Lägg savoykålen i botten av formen och fördela osten ovanpå. Klipp snitt i degen som hänger över kanten och vik dem omlott över pajen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö valnötter och flingsalt ovanpå. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Vänd upp pajen på en skärbräda och vänd tillbaka den på ett uppläggningsfat så att ovansidan kommer upp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annie

2012-12-09

Ska denna ätas kall eller varm? Funkar båda?

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g strimlad savoykål
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g smördegsplattor
  • 400 g skivad eller smulad getost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl hackade valnöt
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk salt

Smördegsinbakad getostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.93 (41 betyg)

Getostpajen, smaksatt med vitlök och valnötter, är en riktig höjdare på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn savoykål, lök och vitlök i smör 7-8 minuter. Salta och peppra.
  2. Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla ut dem till en rektangel, cirka 30x40 centimeter. Klä insidan av en smord avlång brödform cirka 1,5 liter, med smördegen och låt den hänga långt över kanterna. Lägg savoykålen i botten av formen och fördela osten ovanpå. Klipp snitt i degen som hänger över kanten och vik dem omlott över pajen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö valnötter och flingsalt ovanpå. Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Vänd upp pajen på en skärbräda och vänd tillbaka den på ett uppläggningsfat så att ovansidan kommer upp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annie

2012-12-09

Ska denna ätas kall eller varm? Funkar båda?

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)