Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Den frasiga bottnen är en perfekt grund för all härlig topping.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g små körbärstomat på kvist (romance)
  • , persilja och gräslök dill
  • 0.5 liten citron, skivad
  • färskmalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2018-11-19

Jättegoda, enkelt att göra. Vi gjorde den som en förrätt.

Ewa

2018-07-15

Det här blev en klar sommar favorit! Snabbt o enkelt att fixa till, då man vill ha lite lätt tilltugg till ett glas bubbel/rosé. Endast fantasin kan stoppa att man använder andra toppingar. Salami, oliver, kapris och rödlök blev också mkt gott!

Liknande recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Äggröra med tryffel

(7)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Blinier - ryska plättar

(17)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Ägghalva med brynt smör

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g små körbärstomat på kvist (romance)
  • , persilja och gräslök dill
  • 0.5 liten citron, skivad
  • färskmalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Den frasiga bottnen är en perfekt grund för all härlig topping.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2018-11-19

Jättegoda, enkelt att göra. Vi gjorde den som en förrätt.

Ewa

2018-07-15

Det här blev en klar sommar favorit! Snabbt o enkelt att fixa till, då man vill ha lite lätt tilltugg till ett glas bubbel/rosé. Endast fantasin kan stoppa att man använder andra toppingar. Salami, oliver, kapris och rödlök blev också mkt gott!

Liknande recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Äggröra med tryffel

(7)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Blinier - ryska plättar

(17)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Ägghalva med brynt smör

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies