Smarriga havrekorgar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 50 g smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
  2. Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
  3. Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.

Servering

God att fylla med bär eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vit chokladtryffel

(36)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Bärbägare

(14)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 50 g smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Smarriga havrekorgar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
  2. Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
  3. Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.

Servering

God att fylla med bär eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vit chokladtryffel

(36)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Bärbägare

(14)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies