Småländsk coleslaw

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Sallad med smak av dijonsenap, dill och äpple som passar bra till kallskuret.

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g finstrimlad spets- eller vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 skalade urkärnade tärnade äpplen
  • 250 g finstrimlad rättika

Gör så här

  1. Lägg kålen i en skål, tillsätt äppelcidervinäger och salt. Rör om och ställ åt sidan.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, dill (spara eventuellt lite till garnering), honung, salt och peppar.
  3. Tillsätt äppeltärningarna, rättikan och kålen och blanda väl. Smaka eventuellt av med ytterligare salt, senap och vinäger.
  4. Toppa eventuellt med dill.

Tips

Det är gott att servera kallskuret till coleslawen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Sommarsallad med melon och mynta - Coop

(0)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g finstrimlad spets- eller vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 skalade urkärnade tärnade äpplen
  • 250 g finstrimlad rättika

Småländsk coleslaw

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Sallad med smak av dijonsenap, dill och äpple som passar bra till kallskuret.

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kålen i en skål, tillsätt äppelcidervinäger och salt. Rör om och ställ åt sidan.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, dill (spara eventuellt lite till garnering), honung, salt och peppar.
  3. Tillsätt äppeltärningarna, rättikan och kålen och blanda väl. Smaka eventuellt av med ytterligare salt, senap och vinäger.
  4. Toppa eventuellt med dill.

Tips

Det är gott att servera kallskuret till coleslawen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Sommarsallad med melon och mynta - Coop

(0)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies