Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekta brödet till ostbrickan! Toppat med en kryddig fyllning på söt, syrlig och aromatisk frukt.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:275-225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl dinkelsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl grovhackade torkade fikon
  • 1 dl olivolja
  • Topping:
  • 1.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen väl cirka 10 minuter, lång tid ger segare och godare bröd. Låt jäsa cirka 1,5 timme under bakduk. Blanda fyllningen.
  2. Sätt ugnen på 275 grader och ställ in en plåt i ugnen. Kavla ut degen till en avlång platta, 1-2 centimeter tjock, på mjölat bakbord och bred ut fyllningen på degen. Skär degen på bredden i cirka 10 centimeter breda remsor och rulla till avlånga rullar.
  3. Drag ut och vrid dem till baguetter. Pudra över lite mjöl och flingsalt och låt dem jäsa övertäckta på ett bakplåtspapper, cirka 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader precis före gräddningen.
  4. Ta ut den varma plåten ur ugnen och låt bakplåtspappret med baguetterna glida över på plåten. Kasta in cirka ¼ dl vatten på botten av ugnen samtidigt som du stoppar in bröden. Grädda mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

(1)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

Fårostknyten

(0)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Örtbaguetter

(1)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl dinkelsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl grovhackade torkade fikon
  • 1 dl olivolja
  • Topping:
  • 1.5 msk flingsalt

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekta brödet till ostbrickan! Toppat med en kryddig fyllning på söt, syrlig och aromatisk frukt.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:275-225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen väl cirka 10 minuter, lång tid ger segare och godare bröd. Låt jäsa cirka 1,5 timme under bakduk. Blanda fyllningen.
  2. Sätt ugnen på 275 grader och ställ in en plåt i ugnen. Kavla ut degen till en avlång platta, 1-2 centimeter tjock, på mjölat bakbord och bred ut fyllningen på degen. Skär degen på bredden i cirka 10 centimeter breda remsor och rulla till avlånga rullar.
  3. Drag ut och vrid dem till baguetter. Pudra över lite mjöl och flingsalt och låt dem jäsa övertäckta på ett bakplåtspapper, cirka 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader precis före gräddningen.
  4. Ta ut den varma plåten ur ugnen och låt bakplåtspappret med baguetterna glida över på plåten. Kasta in cirka ¼ dl vatten på botten av ugnen samtidigt som du stoppar in bröden. Grädda mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

(1)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

Fårostknyten

(0)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Örtbaguetter

(1)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies