Små spenat- och fetaostpajer

Betyg (1-5):
3.24 (34 betyg)

De här små godbitarna blir en perfekt start på middagen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • svartpeppar
  • 6 filodegsark
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  2. Skär filodegsarken i fyrkanter med sidor på 10 cm. Lägg 3 ark lite omlott och tryck ner i inoljade muffinsformar, små formar eller en muffinsplåt.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i spenat och vitlök. Stek under omrörning och dra av från värmen när hälften av bladen sjunkit ihop. Smula ner fetaosten.
  4. Fyll filodegsformarna med spenatblandningen och häll på äggstanningen. Pensla degen som sticker upp med olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Italiensk guacamole

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • svartpeppar
  • 6 filodegsark
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg (1-5):
3.24 (34 betyg)

De här små godbitarna blir en perfekt start på middagen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  2. Skär filodegsarken i fyrkanter med sidor på 10 cm. Lägg 3 ark lite omlott och tryck ner i inoljade muffinsformar, små formar eller en muffinsplåt.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i spenat och vitlök. Stek under omrörning och dra av från värmen när hälften av bladen sjunkit ihop. Smula ner fetaosten.
  4. Fyll filodegsformarna med spenatblandningen och häll på äggstanningen. Pensla degen som sticker upp med olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Italiensk guacamole

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies