För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Små dinkelbaguetter med timjan och citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott smakrikt bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12.5 g jäst (1 paket = 50 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl eller grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl färsk hackad timjan
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen väl, lång tid ger segare och godare bröd. Låt jäsa cirka en och en halv timme under bakduk.
  2. Blanda timjan och citronskal med salt och olivolja.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut fyllningen på degen. Skär degen i cirka 10 centimeter breda remsor och rulla ihop till små baguetter. Låt dem jäsa övertäckta på ett bakplåtspapper, cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Tips

Utan gluten: Byt ut dinkelsikt mot samma mängd glutenfri mix och fullkornsdinkel mot samma mängd grov glutenfri mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Frasig minipizza

(19)

Pestosnurror

(1)

Grönsaker med två dippsåser

(1)

Örtvåfflor med brie

(13)

Soltorkad tomatdipp

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 12.5 g jäst (1 paket = 50 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl eller grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl färsk hackad timjan
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl olivolja

Små dinkelbaguetter med timjan och citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott smakrikt bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen väl, lång tid ger segare och godare bröd. Låt jäsa cirka en och en halv timme under bakduk.
  2. Blanda timjan och citronskal med salt och olivolja.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred ut fyllningen på degen. Skär degen i cirka 10 centimeter breda remsor och rulla ihop till små baguetter. Låt dem jäsa övertäckta på ett bakplåtspapper, cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Tips

Utan gluten: Byt ut dinkelsikt mot samma mängd glutenfri mix och fullkornsdinkel mot samma mängd grov glutenfri mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Frasig minipizza

(19)

Pestosnurror

(1)

Grönsaker med två dippsåser

(1)

Örtvåfflor med brie

(13)

Soltorkad tomatdipp

(2)