För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Små blinier med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pröva dessa goda blinier med kallröktlax, smetana och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 4 dl ljust öl
  • 12 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 50 g smör + till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering (för ca 8 blinier)
  • 1 dl smetana, eller crème fraiche
  • 100 g kallrökt lax
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Värm ölet till ca 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av ölet. Tillsätt resten av ölet och sikta ner mjölsorterna, lite i taget, under vispning.
  2. Tillsätt äggulor och salt och rör till en slät smet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme. Smält smöret, låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner smör och äggvita i smeten. Stek blinierna i smör till små plättar (ca 6 cm i diameter) i medelvarm stekpanna/plättlagg. Toppa med smetana, lax, lök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej i ugnen med krispig topping

(20)

Matjessillröra

(30)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Marinmarinerad lax

(7)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Laxfilé med romsås

(8)

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

(2)

Skaldjursmarmite

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 ägg
  • 4 dl ljust öl
  • 12 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 50 g smör + till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering (för ca 8 blinier)
  • 1 dl smetana, eller crème fraiche
  • 100 g kallrökt lax
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Små blinier med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pröva dessa goda blinier med kallröktlax, smetana och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Värm ölet till ca 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av ölet. Tillsätt resten av ölet och sikta ner mjölsorterna, lite i taget, under vispning.
  2. Tillsätt äggulor och salt och rör till en slät smet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme. Smält smöret, låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner smör och äggvita i smeten. Stek blinierna i smör till små plättar (ca 6 cm i diameter) i medelvarm stekpanna/plättlagg. Toppa med smetana, lax, lök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej i ugnen med krispig topping

(20)

Matjessillröra

(30)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Marinmarinerad lax

(7)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Laxfilé med romsås

(8)

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

(2)

Skaldjursmarmite

(5)