Små blinier med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pröva dessa goda blinier med kallröktlax, smetana och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 ägg
  • 4 dl ljust öl
  • 12 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 50 g smör + till stekning
  • Till servering (för ca 8 blinier)
  • 1 dl smetana, eller crème fraiche
  • 100 g kallrökt lax
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Värm ölet till ca 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av ölet. Tillsätt resten av ölet och sikta ner mjölsorterna, lite i taget, under vispning.
  2. Tillsätt äggulor och salt och rör till en slät smet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme. Smält smöret, låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner smör och äggvita i smeten. Stek blinierna i smör till små plättar (ca 6 cm i diameter) i medelvarm stekpanna/plättlagg. Toppa med smetana, lax, lök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 ägg
  • 4 dl ljust öl
  • 12 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 50 g smör + till stekning
  • Till servering (för ca 8 blinier)
  • 1 dl smetana, eller crème fraiche
  • 100 g kallrökt lax
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Små blinier med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Pröva dessa goda blinier med kallröktlax, smetana och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Värm ölet till ca 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av ölet. Tillsätt resten av ölet och sikta ner mjölsorterna, lite i taget, under vispning.
  2. Tillsätt äggulor och salt och rör till en slät smet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme. Smält smöret, låt svalna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner smör och äggvita i smeten. Stek blinierna i smör till små plättar (ca 6 cm i diameter) i medelvarm stekpanna/plättlagg. Toppa med smetana, lax, lök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies