För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk

Betyg (1-5):
3.35 (17 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska skogschampinjoner, eller annan skogssvamp
  • 1 msk smör
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2.5 msk koncentrerad fond, gärna svampfond
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 1 dl pumpakärnor
  • 150 g tärnat rimmat sidfläsk
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Dela svampen och stek i en upphettad stekpanna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt löken och stek under omrörning tills den mjuknat.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, vin och fond. Låt sjuda 10 min. Häll i grädde och låt sjuda ytterligare 5 min.
  3. Mixa soppan slarvigt med en stavmixer så det fortfarande finns bitar av svamp kvar. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr, het stekpanna.
  4. Stek fläsket knaprigt i torr, het stekpanna. Servera soppan toppad med pumpakärnor, fläsk och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(222)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g färska skogschampinjoner, eller annan skogssvamp
  • 1 msk smör
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2.5 msk koncentrerad fond, gärna svampfond
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 1 dl pumpakärnor
  • 150 g tärnat rimmat sidfläsk
  • 0.5 dl hackad gräslök

Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk

Betyg (1-5):
3.35 (17 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela svampen och stek i en upphettad stekpanna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt löken och stek under omrörning tills den mjuknat.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, vin och fond. Låt sjuda 10 min. Häll i grädde och låt sjuda ytterligare 5 min.
  3. Mixa soppan slarvigt med en stavmixer så det fortfarande finns bitar av svamp kvar. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr, het stekpanna.
  4. Stek fläsket knaprigt i torr, het stekpanna. Servera soppan toppad med pumpakärnor, fläsk och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Köttfärssås med sidfläsk

(28)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(222)