För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk vegopaj

(8)

Spenat- och fårostpaj

(6)

Grönkålspaj med fetaost

(11)

Brunchplåt

(33)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(52)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)
15 st
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk vegopaj

(8)

Spenat- och fårostpaj

(6)

Grönkålspaj med fetaost

(11)

Brunchplåt

(33)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(52)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)