Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)