Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Spenat- och fårostpaj

(4)

Brunchplåt

(33)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Lökpaj med smördeg

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
16 st
  • Pajdeg
  • 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
  • 0.5 dl teff eller mandelmjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 msk grön pesto
  • 60 g zucchini
  • 0.5 tsk salt

Skink- och ostpaj

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Paj på rester med skinka, pesto och oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
  4. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Spenat- och fårostpaj

(4)

Brunchplåt

(33)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Lökpaj med smördeg

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies