
Skink- och ostpaj
Betyg (1-5):
Paj på rester med skinka, pesto och oliver
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pajdeg
- 1.5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
- 1 dl bovetemjöl eller rågsikt
- 0.5 dl teff eller mandelmjöl
- 125 g smör, rumsvarmt
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- Fyllning
- 4 ägg
- 4 dl mjölk
- 0.5 tsk svartpeppar
- 100 g skinka, strimlad
- 3 dl riven ost
- 1 gul lök, strimlad
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 4 msk grön pesto
- 60 g zucchini
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
- Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
- Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.
Liknande recept
Skink- och ostpaj
Betyg (1-5):
Paj på rester med skinka, pesto och oliver
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen ca 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
- Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston.
- Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen. Gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med en grön sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!