Skaldjursmarmite

Skaldjursmarmite

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g torskfilé
  • 1 kg blåmusslor med skal
  • 3 dl vatten
  • 500 g tinade räkor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 4 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna och koka på stark värme några minuter så att skalen öppnar sig. Tag upp musslorna och spara spadet.
  2. Skala räkorna. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomathack, vin, buljong, lite musselspad, kryddor och crème fraiche. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Dela fisken i mindre bitar, lägg dem i grytan och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i räkor och musslor, några med skal. Hetta upp utan att koka. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.

Servering

Servera med skivad, grillad baguette penslad med olivolja och pressad vitlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-02-17

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Torskrygg med räkor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillspett med fisk och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Skaldjursmarmite
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g torskfilé
  • 1 kg blåmusslor med skal
  • 3 dl vatten
  • 500 g tinade räkor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 4 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm salt, efter smak

Skaldjursmarmite

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna och koka på stark värme några minuter så att skalen öppnar sig. Tag upp musslorna och spara spadet.
  2. Skala räkorna. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomathack, vin, buljong, lite musselspad, kryddor och crème fraiche. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Dela fisken i mindre bitar, lägg dem i grytan och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i räkor och musslor, några med skal. Hetta upp utan att koka. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.

Servering

Servera med skivad, grillad baguette penslad med olivolja och pressad vitlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-02-17

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Torskrygg med räkor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillspett med fisk och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)