Skaldjurscheesecake

Betyg (1-5):
3.79 (33 betyg)

En riktigt trevlig variant på den klassiska smörgåstårtan. Passar perfekt att bjuda på en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 3 timmar
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 5 kokta humrar
  • Botten:
  • 200 g smulad kavring
  • 75 g mjukt smör
  • Fyllning:
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 200 g tärnad gravad lax
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm peppar efter smak
  • Dekoration:
  • 250 g löjrom
  • 40 g dill, på kvist
  • Basilikaolja:
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Kör den smulade kavringen med smöret i en matberedare till en fast massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt den stå kallt en timme.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Bred den över botten och låt cheesecaken stå kallt ett par timmar eller över natten. Tag ut en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall. Dekorera med små teskedsstora ägg av löjrom på varje bit.
  3. Mixa basilikan i mixer eller matberedare med olivoljan. Servera en bit cheesecake med en halv hummer per person och basilikaolja. Dekorera med dillkvistar.

Tips

Ev kan hummern uteslutas och löjrommen ersättas av caviar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurspaella

(8)

Fiskspett från Sydostasien

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 5 kokta humrar
  • Botten:
  • 200 g smulad kavring
  • 75 g mjukt smör
  • Fyllning:
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 200 g tärnad gravad lax
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm peppar efter smak
  • Dekoration:
  • 250 g löjrom
  • 40 g dill, på kvist
  • Basilikaolja:
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 dl olivolja

Skaldjurscheesecake

Betyg (1-5):
3.79 (33 betyg)

En riktigt trevlig variant på den klassiska smörgåstårtan. Passar perfekt att bjuda på en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 3 timmar
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör den smulade kavringen med smöret i en matberedare till en fast massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt den stå kallt en timme.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Bred den över botten och låt cheesecaken stå kallt ett par timmar eller över natten. Tag ut en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall. Dekorera med små teskedsstora ägg av löjrom på varje bit.
  3. Mixa basilikan i mixer eller matberedare med olivoljan. Servera en bit cheesecake med en halv hummer per person och basilikaolja. Dekorera med dillkvistar.

Tips

Ev kan hummern uteslutas och löjrommen ersättas av caviar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurspaella

(8)

Fiskspett från Sydostasien

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies